books

Bøger der kan få dig til at grine og græde

Efter Agnes kom til verden har jeg hørt virkelig mange lydbøger. Det startede til gåturene med barnevognen – og overtog ligeså stille alle tidspunkter hvor jeg var alene og havde fri. Fx når jeg ordner vasketøj, vasker op, sidder på gangen og sikrer mig, at Agnes sover, og i en masse andre situationer.

Jeg har lige afsluttet en helt fantastisk lydbog. Faktisk har jeg nu hørt to af samme forfatter: Fredrik Backman. Og lad mig sige dig én ting: Det er de bedste bøger jeg nogensinde har hørt!

En mand der hedder Ove – handler om en bitter mands liv, og om hvordan alle andre gør ting heeeelt forkert. Det er skrevet så finurligt, med humor, men også med store følelser. Den sidste time af bogen græd jeg næsten konstant (mens jeg gik rundt og arbejdede i haven, vel at mærke). Det skal måske tilføjes, at jeg virkelig lever mig ind i de bøger jeg hører ;) Den var simpelthen en genistreg! Og hvor var jeg bare træt af det, da den var færdig.

ove

MEN så fandt jeg ud af, at han også havde skrevet en bog kaldet Britt-Marie var her. Og holy moly – den var jo om muligt endnu bedre! Den bød, ligesom den første, på en masse humor, men også mange tårer. Ove og Britt-Marie – eller måske nærmere Fredrik Backman – er et fantastisk bekendtskab. Gør dig selv en tjeneste: læs dem!

britt

Nu er jeg færdig med begge bøger. Så jeg må i gang med den tredje: Min mormor hilser og siger undskyld. 

Andre der benytter sig af lydbøger – og som kan anbefale nogen?

Categories: bagom, bøger

2 comments

 • Stine Holm Jensen

  Hej :)
  Jeg vil gerne i gang med den her verden af lydbøger – hvordan/hvorfra henter du dem ned på tlf/iPod?
  Hilsen Stine

  • grønmor

   Hej Stine,

   Enkelte lydbøger har jeg fået i gaver, men langt de fleste hører jeg via e-reolen (https://ereolen.dk/). Det er en app som bibliotekerne bruger, hvor man kan låne lydbøger (og e-bøger) gratis. Dog kan man kun låne to lydbøger af gangen (og et lån er 30 dage). Der er dog en masse bøger som man kan låne udenom dette. Et par stykker har jeg også selv købt i iTunes store :)

   Slå dig løs – det er skønt!

   /Anne